Mitä kuuluu vesitorni?

Lauttasaaren vesitorni

Lauttasaaren yli 50-vuotiaassa vesitornissa oli viimeisen kerran vettä vuonna 1996. Keskustelua tornin uusiokäytöstä on käyty siitä lähtien. Siitä on kaavailtu näköalatornia, kahvilaa, kiipeilykeskusta, toimistotiloja ja asuntoja. Vaihtoehtona on ollut myös säilyttäminen maamerkkinä. Ehdotukset kaatuivat kuitenkin mittaviin korjauskustannuksiin.

Joulukuussa 2013 torni sai purkutuomion. Syksyllä 2014 purkutöitä jo valmisteltiin, kun asukkaat jälleen heräsivät vielä kerran vaatimaan sen säilyttämistä. Vuoden 2015 lopulla torni katosi Lauttasaaren siluetista.

Katso video vesitornin purkamisesta!

Kuva Maria Putaansuu / MFA
Kuva Jaana Räsänen

TEHTÄVÄ: Millaisen tarinan kertoo kotikuntasi vesitorni?

Ota selvää, mitä kuuluu kotikuntasi vesitornille? Jos mahdollista, tee retki sen juurelle. Valokuvaa sitä eri etäisyyksiltä. Kuinka kauas torni näkyy? Minkälaisia havaintoja teet sitä lähestyessäsi? Kun pääset aivan lähelle tee havaintoja myös muilla aisteilla. Miltä torni tuntuu?

Tee kuvitettu tarina tornituttavastasi ja julkaise se täällä Archiessa. Haasta samalla joku muu jossain kaukana kertomaan jostakin toisesta vesitornista.

OPS: Äidinkieli & Kuvataide & Liikunta.

Kuva Tiia Monto

TEHTÄVÄ: Mihin käytöstä poistettu vesitorni kelpaa?

Perehdy kotikuntasi vesitornista käytyyn keskusteluun. Kirjoita tornin elämäntarina ja pohdi, voisiko sitä käyttää muuhunkin kuin veden varastointiin. Piirrä uutta käyttötarkoitusta havainnollistavia kuvia ja tee juliste, jossa yhdistät tarinan ja kuvat.

OPS: Äidinkieli & Kuvataide.

Kuva Jaana Räsänen

Liitä kohteeseen

Aktiivinen polku

Tallentamaton

Omat polut

Uusi polku

Tallenna

Aktiivinen polku

Poista takiainen

Oletko varma että haluat poistaa tämän takiaisen?

Kuva Maria Putaansuu / MFAKuva Tiia MontoKuva Jaana Räsänen